Louie (2010–2015)

Serie / 12. mars 2016
4/5

Å komme på bana med et Louie-innlegg etter fem sesongar er eigentleg å la sjansen gå frå meg til å skryte jamt fordelt over lengre tid. Louie har vore ein herleg serie frå første stund. Både som komedie og som drama.

Utan å sjekke så nøye tilbake, da det er ei stund siden eg starta med denne, så innbiller eg meg at serien også har endra seg ein god del. Denne endringa har skjedd frå å vere meir direkte humor, til å bli dramatisk basert humor og lågmælt. Det er freistande å sei meir kunstnarisk og kanskje mørkare i tonen, da dette er kjente grep. Men eg tenker nesten det heller er meir daglegdags og like frekt og tullete som alltid, berre med en meir alvorleg ansiktsuttrykk frå Louis C.K.

Då eg nyleg så femte sesong, som er årsaka bak dette innlegget, var eg litt skeptisk. Førre sesong var som alltid god, og bydde på sin eigen nye vri. Likevel er det sånn at eg trur ein serie har avgrensa levetid. Trass i at mange av mine favorittkomediar, deriblant Seinfeld, er gode i lang tid etter sin femte sesong. Poenget mitt er så enkelt som at femte sesong av Louie er både morosam, litt alvorleg, har sin eigen stil og går ned på høgkant. Denne sesongen som dei andre altså. Eg sit med ingen inntrykk av at det er nok. Og eg kunne lett sett ein god del til, om det fanst. Dette er kjensla eg vil sitte igjen med etter en komiserie.

Louie 2010-2015 plakat - Filmdagbok

Merkelapp

FX

Skapar

Louis C.K.

Skodespelarar

Louis C.K., Hadley Delany, Ursula Parker, Pamela Adlon, Steve Fabricant, Susan Kelechi Watson, Nick Di Paolo, Todd Barry, Jim Norton (II), Robert Kelly

Sjangrar

Drama, Komedie

Land

USA

IMDb

IMDb-side om Louie

Forfattar