Louie

2010–2015 / Serie
12. mars 2016
4/5

Å komme på bana med et Louie-innlegg etter fem sesonger er egentlig å la sjansen gå fra meg til å skryte jevnt fordelt over lengre tid. Louie har vært en herleg serie fra første stund. Både som komedie og som drama.

Uten å sjekke så nøye tilbake, da det er en stund siden jeg startet med denne, så innbiller jeg meg at serien også har endra seg en god del. Denne endringen har skjedd fra å være mer direkte humor, til å bli dramatisk basert humor og lavmælt. Det er fristande å sei mer kunstnarisk og kanskje mørkare i tonen, da dette er kjente grep. Men jeg tenker nesten det heller er mer dagligdags og like frekt og tullete som alltid, bare med en mer alvorlig ansiktsuttrykk fra Louis C.K.

Da jeg nylig så femte sesong, som er årsaken bak dette innlegget, var jeg litt skeptisk. Forrige sesong var som alltid god, og bydde på sin egen nye vri. Likevel er det sånn at jeg tror en serie har begrensa levetid. Tross i at mange av mine favorittkomediar, deriblant Seinfeld, er gode i lang tid etter sin femte sesong. Poenget mitt er så enkelt som at femte sesong av Louie er både morsom, litt alvorlig, har sin egen stil og går ned på høgkant. Denne sesongen som dei andre altså. Jeg sit med ingen inntrykk av at det er nok. Og jeg kunne lett sett en god del til, om det fanst. Dette er følelsen jeg vil sitte igjen med etter en komiserie.

Louie 2010-2015 plakat - Filmdagbok

Relaterte innlegg

Merkelapp

FX

Skapar

Louis C.K.

Skodespelarar

Louis C.K., Hadley Delany, Ursula Parker, Pamela Adlon, Steve Fabricant, Susan Kelechi Watson, Nick Di Paolo, Todd Barry, Jim Norton (II), Robert Kelly

Sjangrar

Drama, Komedie

Land

USA

IMDb

IMDb-side om Louie

Forfattar