Modern Family

2009–2018 / Serie
23. april 2019
3/5

Den amerikanske versjonen av The Office har for lengst gått fra å være full av god humor og engasjerende relasjoner, til å bli en monoton repetisjon av seg selv. Formatet er det derimot ingenting dårlig med, og når Modern Family tar til seg den observasjonelle, dokumentariske stilen, er det igjen en flau humor som klarer å markere seg på skjermen. Bare ikke lenger på topp.

Jeg skriver dette etter å ha sett ni sesonger av serien. Så se på dette som en refleksjon som i hovedsak er preget av en hukommelse som bare strekker seg noen få sesonger tilbake.

Modern Family kan ved siden av å ha hentet inspirasjon fra The Office, sies å ha et par likheter med Arrested Development. Disse ligg i strukturen til serien, som er bygd opp rundt en stor og delt familie, med tre generasjonar, og dei vidt forskjellige persontypane denne består av. Kritikken av serien som medium og spesielt dei billige situasjonskomediene er i fraværende i motsetning til i Arrested Development.

Modern Family har et sett med tradisjonelle egenskaper i rollefigurene sine, og gjenkjennelige relasjoner mellom disse, som gjør at serien har en trygg plattform under alle de sprø uttrykkene. Når alt kommer til alt er det rollefigurer med sympatiske trekk som du knytter et forhold til, og her skiller ikke serien seg ut fra andre familiekomedier.

Men med latterboksen borte og en obervasjonell fortellerstil, og likevel et fargerikt persongalleri som i en god situasjonskomedie, så er Modern Family en vellykket familiekomedie som kan anbefales for de som skulle jakte på en ny komedie.

I løpet av seriens mange sesonger holder den fram med sin lette tone. Det skjer lite stort, og ikke så altfor mye spenstig heller. Men det er en hyggelig serie, og jeg holder fram av den grunn.

Ved tidspunktet dette innlegget sist blei oppdatert på har serien gått i ti sesonger og er avsluttet. Jeg vil oppdatere innlegget etter å ha sett tiende sesong for å reflektere meningene mine om serien totalt sett.

Modern Family 2009-2018 plakat - Filmdagbok

Relaterte innlegg

Merkelapp

ABC

Skaparar

Steven Levitan, Christopher Lloyd

Skodespelarar

Ed O'Neill, Sofía Vergara, Julie Bowen, Ty Burrell, Jesse Tyler Ferguson, Eric Stonestreet, Rico Rodriguez, Nolan Gould, Sarah Hyland, Ariel Winter

Sjanger

Komedie

Land

USA

IMDb

IMDb-side om Modern Family

Forfattar