Modern Family (2009–2018)

Serie / 23. april 2019
3/5

Den amerikanske versjonen av The Office har for lengst gått fra å vere full av god humor og engasjerande relasjonar, til å bli en monoton repetisjon av seg sjølv. Formatet er det derimot ingenting dårleg med, og når Modern Family tar til seg den observasjonelle, dokumentariske stilen, er det igjen en flau humor som klarer å markere seg på skjermen. Bare ikkje lenger på topp.

Eg skriver dette etter å ha sett ni sesongar av serien. Så sjå på dette som en refleksjon som i hovudsak er preget av en hukommelse som berre strekker seg nokon få sesongar tilbake.

Modern Family kan ved siden av å ha hentet inspirasjon frå The Office, sies å ha eit par likskapar med Arrested Development. Desse ligg i strukturen til serien, som er bygd opp rundt en stor og delt familie, med tre generasjonar, og dei vidt ulike persontypane denne består av. Kritikken av serien som medium og spesielt dei billege situasjonskomediane er i fråverande i motsetning til i Arrested Development.

Modern Family har et sett med tradisjonelle eigenskapar i rollefigurene sine, og relasjonar mellom desse som er å kjenne igjen, som gjer at serien har en trygg plattform under alle de sprø uttrykkene. Når alt kjem til alt er det rollefigurer med sympatiske trekk som du knytter eit forhold til, og her skiller ikkje serien seg ut frå andre familiekomediar.

Men med latterboksen borte og en obervasjonell forteljarstil, og likevel et fargerikt persongalleri som i en god situasjonskomedie, så er Modern Family en vellykket familiekomedie som kan anbefales for de som skulle jakte på en ny komedie.

I løpet av seriens mange sesongar holder den fram med sin lette tone. Det skjer lite stort, og ikkje så altfor mykje spenstig heller. Men det er en hyggeleg serie, og eg holder fram av den grunn.

Ved tidspunktet dette innlegget sist blei oppdatert på har serien gått i ti sesongar og er avslutta. Eg vil oppdatere innlegget etter å ha sett tiende sesong for å reflektere meningene mine om serien totalt sett.

Modern Family 2009-2018 plakat - Filmdagbok

Merkelapp

ABC

Skaparar

Steven Levitan, Christopher Lloyd

Skodespelarar

Ed O'Neill, Sofía Vergara, Julie Bowen, Ty Burrell, Jesse Tyler Ferguson, Eric Stonestreet, Rico Rodriguez, Nolan Gould, Sarah Hyland, Ariel Winter

Sjanger

Komedie

Land

USA

IMDb

IMDb-side om Modern Family

Forfattar