Non-Stop (2014)

Film / 15. juli 2015
3/5

Det du ser er det du får. Det kan sies om filmplakaten til Non-Stop, ein film som er omtrent full av action utan pause.

Liam Neeson er i hovudrolla. Han spelar en flymarshal med en heimsøkt fortid, alkoholproblem og eigentleg lite sans for å fly. På en tur må det skje som det pleier i en actionfilm som foregår på et fly, eller en moderne film med Liam Neeson i, at en situasjon oppstår.

Situasjonen i Non-Stop er et krav om 100 millionar dollar eller at passasjerar blir drepe en etter en. Det einaste som blir klart tidleg er at gjerningsmannen er ombord på flyet.

Om du er kjent med og likar filmar som Taken eller andre relativt lineære aspenningsfilmar med Liam Neeson, der en dramatisk situasjon oppstår og gjerne må løysast ved å ty til vald, så er Non-Stop rett film for deg. Eg synst iallfall det var en sprek, om enn lite oppfinnsom sak. Den går inn for å gjere noe enkelt og spennande, og lykkast i akkurat dette.

Framdrifta er god og eg kjeder meg i grunn aldri. Filmen når et punkt, legg til noko ekstra, går ei stund igjen, og øker innsatsen igjen. Og sånn går det. Etter kvar tar det skikkeleg av, og det liknar ikkje realisme, men da har filmen allereie etablert seg som en drøy og spennande actionfilm, så det fungerer.

Non-Stop 2014 plakat - Filmdagbok

Regi

Jaume Collet-Serra

Manus

Ryan Engle, John W. Richardson, Christopher Roach

Skodespelarar

Liam Neeson, Julianne Moore, Scoot McNairy, Michelle Dockery, Nate Parker, Corey Stoll, Lupita Nyong'o, Omar Metwally, Jason Butler Harner, Linus Roache

Sjangrar

Action, Mysterium, Thriller

Land

Storbritannia, Frankrike, USA, Canada

IMDb

IMDb-side om Non-Stop

Forfattar