Operation Christmas Drop

Film · 2020 · · 10. desember 2020
3/5

Julefilmen Operation Christmas DropNetflix handlar om ein flybase på ei tropisk øy, der mannskapet årleg har ein dugnad for å hjelpe innbyggjarane på nærliggande øyer. Filmen er basert på ein tradisjon som faktisk finst, noko som kjem fram i rulleteksten, men som eg også kunne tenkte meg til når eg såg filmen.

Kvaliteten på julefilmar er gjerne avgrensa, spesielt når det gjeld innspelingsstader. Men i Operation Christmas Drop verkar det som at mange av dei etablerande oversiktsbilda som i dei billegaste produksjonane er arkivfoto, faktisk er tatt opp i tilknytning til filminnspelinga. Dette gir eit litt overraskande, men godt mottatt kvalitetsstempel som set ei god stemning frå tidleg av.

Handlinga i filmen går ut på at ei kvinne blir sendt frå Washington D.C. for å finne grunnar til å legge ned ein flybase i Guam. Ho drar dit med alle intensjonar om å gjere ei sakleg vurdering. Mannskapet på flybasen fryktar nedlegging, og set sin mest sjarmerande, men også seriøse mann på saken for å setje basen i godt lys. Samtidig er sjefen til Washington-dama hard på at basen skal leggast ned, og at ein grunn må finnast.

I det som utfaldar seg som ein romantisk komedie på ei tropisk øy, får me ei fin innføring i tradisjonen med å hjelpe øybuarane i området rundt juletider. Nesten som om dette skulle ha vore ein film sponsa av luftforsvaret, utan at det gjer noko for min del. For alt i alt endar dette opp som ein ganske så hyggeleg julefilm som leverte. Ikkje over all forventing, men kanskje litt meir enn forventa.

Les ei anna melding på julefreak.blogg.no.
Operation Christmas Drop 2020 plakat - Filmdagbok