Parks and Recreation (2009–2015)

Serie / 26. februar 2015
3/5

Etter en fin episodefinale, var det på tide å løfte blikket, tenke tilbake og felle en dom over ein serie som i fleire år har sjonglert et skodespelargalleri med mange filmstjerner.

Parks and Recreation handlar om dei ansatte i en kommunal avdeling som styrer med uteområder. Handlinga skjer i oppdikta Pawnee og sentrerer rundt Amy Poehlers tolkning av en superkvinne som er hyperaktivt engasjert alt som er byråkratisk.

Serien lager humor av alt fra politikken til byråkratiet og personane som er ein del av dette. To Saturday Night Live-alumni står bak serien, et program Amy Poehler også har lang fartstid innan. Et godt utgangspunkt for typen komedie Parks and Recreation er.

Det flotte med serien er at karakterane er morosame, og at det er lett å like dei. Det er har minst til overs for er ikkje nødvendigvis måten lokalpolitikken blir skildra, den er om ikkje perfekt balansert, så iallfall noe balansert. Det er at det ofte er så håplaust som serien skildra på ekte.

Etter rundt tre sesongar mister serien litt av energien. Dette opplever eg med andre seriar i blant, og dei resterande sesongane blir da sett utan den største innlevinga. For Parks and Recreations del trur eg det handlet om at humoren i karakteranes eigenskapar var blitt oppbrukt, og at seriens innhald sånn elles ikkje fenga meg nok. Mens andre seriar kan gå i fleire år med å gjere det same opp igjen og opp igjen, så taper andre seg trass i forsøk på å fornye seg. Det handlar om format, forventningar, emnen til å levere gode vitsar og replikkar, blant anna.

Parks and Recreation 2009-2015 plakat - Filmdagbok

Merkelapp

NBC

Skaparar

Greg Daniels, Michael Schur

Skodespelarar

Amy Poehler, Nick Offerman, Aubrey Plaza, Chris Pratt (I), Aziz Ansari, Jim O'Heir, Retta, Rashida Jones, Adam Scott (I), Rob Lowe

Sjanger

Komedie

Land

USA

IMDb

IMDb-side om Parks and Recreation

Forfattar