Red Dwarf

Serie
1988–2020
4/5

Når ein serie har rulla over skjermen i så mange år som Red Dwarf, er det nesten på sin plass å bruke omgrepet institusjon, i positiv forstand.

Red Dwarf starta på BBC i 1988, og har sidan gått i fleire omgangar på BBC og seinare på tv-kanalen Dave. Det som gjer det meir spesielt er at serien har hatt fleire år med pause mellom sesongane.

Sjølv er eg relativt ny fan av Red Dwarf. Når eg byrja på serien var det litt spesielt å sjå personane og serien blir fleire tiår eldre på nokon få veker. Det er ikkje berre at mannskapet blir eldre heller, men nokon av dei blir bytt ut utan forklaring, i lag med fleire av elementa i serien.

At det ikkje er lett å føresei er både godt og dårleg. Godt fordi eg trur det har gjort at tretten sesongar ikkje blir for mykje, men gir meg lyst til å sjå meir. Dårleg fordi det er så mykje meir eg ønsker å sjå meir av. Det blir då dårleg på ein god måte.

Red Dwarf krev litt oppvarming, men er elles ein ypparleg britisk komedie, som eg iallfall vil anbefale til dei som er glad i humor frå dette hjørnet av verda. At serien har blitt over tretti år og framleis kjem med ein sesong i blant, er imponerande.

 • Red Dwarf 1988-2020 plakat - Filmdagbok
 • Red Dwarf 1988-2020 plakat - Filmdagbok

  Publisert

  9. mai 2020 av

  Merkelapp

  BBC

  Skaparar

  Doug Naylor (I), Rob Grant (I)

  Skodespelarar

  Craig Charles, Danny John-Jules, Chris Barrie, Robert Llewellyn, Norman Lovett, Hattie Hayridge, Chloë Annett, Mac McDonald (I), Tony Hawks, Daniel BarkerVis alle 536 skodespelarar

  Sjangrar

  Eventyr, Komedie, Science fiction

  Land

  Storbritannia

  IMDb

  IMDb-side om Red Dwarf