Red Dwarf (1988–2017)

Serie / 22. november 2017
4/5

Når ein serie har rulla over skjermen i så mange år som Red Dwarf, er det nesten på sin plass å bruke omgrepet institusjon, i positiv forstand.

Red Dwarf starta på BBC i 1988, og har siden gått i fleire omgangar på da BBC og seinare på Dave. Det som gjer det meir spesielt er at serien har hatt fleire års pause mellom desse omgangene.

Sjølv er eg relativt ny fan av Red Dwarf. Å sjå personane og serien bli tjue år eldre på nokon få veker er en spesiell oppleving. Det er ikkje berre at mannskapet på eldes heller, men det blir bytt ut utan forklaring, i lag med fleire av elementa i serien.

At det ikkje er lett å føresei er både god og dårleg. God fordi eg trur den har gjort at ti sesongar ikkje kjennest som for mykje, men gir meg lyst til å sjå meir. Dårleg fordi det er så mykje meir eg ønsker å sjå meir av. Ergo dårleg på ein god måte.

Red Dwarf krev litt oppvarming, men er elles en ypparleg britisk komedie, som eg iallfall vil anbefale til dei som er glad i humor frå dette hjørnet av verda.

Det er altså ti sesongar som har gått. Og siden det blir fleire, vil eg oppdatere dette innlegget igjen etter å ha sett nye episodar seinare.

Red Dwarf 1988-2017 plakat - Filmdagbok

Merkelappar

BBC, Dave

Skaparar

Doug Naylor, Rob Grant

Skodespelarar

Craig Charles, Danny John-Jules, Chris Barrie, Robert Llewellyn, Norman Lovett, Hattie Hayridge, Chloë Annett, Mac McDonald, Tony Hawks, Daniel Barker

Sjangrar

Eventyr, Komedie, Science fiction

Land

Storbritannia

IMDb

IMDb-side om Red Dwarf

Forfattar