Scarface

Scarface er blant det mest utprega innanfor amerikansk gangsterfilm på 1980-talet. Scena er Miami, og kontrastane mellom den mørke kriminaliteten og det solrike ytre som gangsterane viser fram er sterke.

Al Pacino spelar i eit av sine beste roller i livet. Det er som sint mann eg vil hugse han best, og her får han verkeleg høve til å ta av.

I løpet av dei nesten tre timane filmen varer blir me fortalt historia om Tony Montana som startar i det små, men blir ein av dei mektigaste og farlegaste narkobaronane i Miami. Dess meir han stig i gradene, dess meir mistar han sine gode sider.

Filmen har hatt innverknad i ettertid, og det er ikkje rart. Her er det mange minneverdige scener. Som når Tony Montana har skrivebordet fullt av kokain og dynkar hovudet sitt i ein haug full. Eller når han står på toppen av trappene i inngangspartiet til villaen sin med eit maskingevær i kvar hand og ropar.

Scarface held seg godt, har ein plass i filmhistoria som ein film med innverknad, og er ei generelt god oppleving og ei anbefaling frå mi side.

Scarface 1983 plakat - Filmdagbok

Publisert

17. mars 2007 av

Regissør

Brian De Palma

Manusforfattarar

Oliver Stone (I), Howard Hawks, Ben Hecht, Armitage Trail

Skodespelarar

Al Pacino (I), Steven Bauer, Michelle Pfeiffer, Mary Elizabeth Mastrantonio, Robert Loggia, Miriam Colon, F. Murray Abraham, Paul Shenar, Harris Yulin, Ángel Salazar (I)Vis alle 108 skodespelarar

Sjangrar

Krim, Drama

Land

USA

IMDb

IMDb-side om Scarface