Sex and the City

Serie · 1998 · · 9. January 2014
4/5

Sex and the City har sin plass i tv-historia, og treng ikkje den store introduksjonen, men kan likevel kort bli oppsummert: Det handlar om fire damer i New York, om deira sexliv, singelliv og forhold. I uformell, men romantiserande stil blir me gjennom episodar på ein halvtime gang på gang dratt med inni dei innhaldsrike liva til damene. Det er repeterande, men levande nok til å halde det gåande.

Før eg sette i gang med Sex and the City hadde eg aldri sett serien før. Ikkje ein einaste episode. Eventuelle samanliknar og referansar i andre populærekulturelle medium har eg oversett, og eg tykte at det var på tide å gjere noko med. I tillegg var første sesong kort, billeg å kjøpe, og eg var nysgjerrig.

Interessant var det innimellom, men verken forteljarstilen eller den raude tråden gjorde inntrykk. Eg fekk aldri den store trongen til å sjå neste episode. Avsluttinga i siste episode av første sesong gav meg ikkje anna kjensle enn at det var greitt å vere ferdig. Men så såg eg likevel andre sesong, og tok heller pause etter han.

Det er enten åra som har gått mellom eg såg andre sesong av Sex and the City, til eg starta med tredje og fullførte serien i slutten av 2013. Eller det er for mykje middelmåtig serie siste tida som har gjort det, men eg fekk verkeleg sansen for denne HBO-serien frå og med tredje sesong.

I motsetnad til dei to første sesongane, der eg aldri blei hekta, men tok episodane over tid, hadde eg stor glede av serien frå og med tredje sesong.

Då eg såg første sesong i 2007 kom eg rett frå eit Entourage-maraton på to sesongar, og såg ein god del kvalitetsfilm, og forventa nok det beste av det beste. I denne omgang sette eg større pris på kvalitetane i Sex and the City.

Kvalitetane eg først og fremst tenker på er dialogen og produksjonen. Serien er vittig, stilig, har god musikk, det er kjemi, det er dramatikk. I aller lengste forsøk på å strekke samanlikningane har også Sex and the City ein snev av Seinfeld i seg, som i måten enkle problem blir blåst opp. Og alt som får meg til å tenke på Seinfeld på den måten, heller enn det typiske at Seinfeld var betre, er eit pluss.

Så til slutt såg det ut til at også denne HBO-serien leverte. Det er få som ikkje gjer. Med tanke på tida og lengda på episodane, så er det perfekt med ein halvtime når blandinga er humor og drama.

IMDb-logo
Sex and the City 1998 plakat - Filmdagbok

Skodespel

Sarah Jessica ParkerKim CattrallKristin Davis (I)Vis alle

Sjangrar

Land