Sherlock (2010–2017)

Serie / 16. januar 2017
3/5

I 2010 byrjar BBC å sende Sherlock, en moderne variant av Sir Arthur Conan Doyles Sherlock Holmes. Serien består av korte sesongar med lange episodar, som kvar baserer seg på en eller fleire Holmes-historier. Tilpassa nåtid og det samanhengande serieformatet.

Eg innser etter kvart at eg ikkje er den største fan av Sherlock Holmes. Bøker og filmar har aldri slått helt an. Denne serien er god, og det beste eg har vore borti. Men sett forbi den friske innpakningen så synst eg nok heller ikkje historiene som er fortalt her er dei mest interessante. Så det er på det stadiet det ligg.

Humoren er en av sidene ved denne moderne varianten eg har mest sansen for. Karakterane Holmes og Watson er både ein del av humoren, og dei som utfører komisk dialog. Dette og det dramatiske er nok til at eg likar serien passe godt og holder fram med han. At mysteria ikkje er meir enn greie nok, kjem i andre rekke.

Ettersom eg har sett serien over fleire år og ikkje notert med spesifikke poeng med kvar sesong eller episode, så blir dette et generelt innlegg.

Sherlock 2010-2017 plakat - Filmdagbok

Merkelappar

Sherlock Holmes, BBC

Skaparar

Mark Gatiss, Steven Moffat

Skodespelarar

Benedict Cumberbatch, Martin Freeman (II), Una Stubbs, Rupert Graves, Louise Brealey, Mark Gatiss, Andrew Scott (I), Amanda Abbington, Jonathan Aris, Vinette Robinson

Sjangrar

Drama, Krim, Mysterium

Land

Storbritannia, USA

IMDb

IMDb-side om Sherlock

Forfattar