The Big Bang Theory

Serie / 2007–2016
4/5

Kunsten å oppsummere ni sesongar av ein serie i eit kort innlegg, er ikkje ein eg er trygg på å beherske godt nok til å gi eit korrekt inntrykk av heile opplevinga. Men det flotte med The Big Bang Theory er at serien stort sett har halde det same gode nivået, og er ein ukomplisert sak å oppsummere.

Kva er det som gjer ein trygg og grunn situasjonskomedie, som klart følgjer ei oppskrift slik The Big Bang Theory gjer, til ein god serie? Først og fremst karakterane og den vennskapelige stemninga. Det blir spelt mykje på eit samhald på tvers av dei ulike karakterane, og på sett og vis blir du ei forlenging av vennegjengen som sjåar av serien.

Ein periode for nokon år sidan, då serien hadde gått eit par tre sesongar, var eg ikkje fullt så optimistisk. Det var som om serien hadde gått tom for energi, og eg såg for meg ei utvikling lik den i Two and a Half Men, ein anna Chuck Lorre-serie på den tida. Heldigvis løfta serien seg, av årsaker eg ikkje hugsar å ha tenkt vidare på, og har sidan den gong vore eon stabil og fornøyeleg komedie.

Eg har sett sesongane både samtidig som dei har gått, og oppsamla, og tykkjer at serien fungerer på begge måtar.

Kva framtida vil bringe for The Big Bang Theory er eg spent på. Eg trur fallhøgda er stor dersom nokon sentrale karakterar bestemmer seg for å slutte, eller serien skifter fokus mot noko altfor vakse. Sjølv ønsker eg ikkje å sjå ein familiekomedie oppstå.

Eg har tilgode å sjå 10., 11. og 12. sesong, som er dei tre siste sesongane til serien.

The Big Bang Theory 2007-2016 plakat - Filmdagbok

Publisert

4. november 2016 av

Merkelapp

CBS

Skaparar

Chuck Lorre, Bill Prady

Skodespelarar

Johnny Galecki, Jim Parsons, Kaley Cuoco, Simon Helberg, Kunal Nayyar, Melissa Rauch, Mayim Bialik, Kevin Sussman, Carol Ann Susi, John Ross Bowie

Sjangrar

Komedie, Romantikk

Land

USA

IMDb

IMDb-side om The Big Bang Theory