The Spirit of Christmas (2015)

Film / 18. november 2018
3/5

Ei ung kvinne frå storbyen får i oppdrag å selje eit stort hus på landet. Det må skje fort, men når ho kjem til huset for å møte med ein meklar, kjem eit stort problem opp for dagen med ein gong.

Huset blir påstått å vere heimsøkt av eit spøkelse kvart år i førjulstida. Kvinna trur ikkje på dette, og er innstilt på å gjere jobben sin. Ho vel å overnatte i huset, sjølv om ho blir åtvara om at dagen for spøkelsets tilbakekomst er same natta.

Resten av filmen kan ikkje forklarast meir utan å avsløre. Men lat meg berre sei at filmen ikkje held seg til realisme.

Det sagt, så er dette uansett ein av dei betre julefilmane eg har vore borti som er laga for tv. Filmen har ei god historie som fyller heile filmen, og med drama som engasjerer og handling som utviklar seg. Som bonus gir filmen inntrykk av at det er vinter i scenene som går ute, som er sopass rike på snø at det verkar å vere ekte snø det er snakk om.

Det er ikkje gitt frå første stund kva slutten av filmen er, i form av kva karakaterane endar opp med å gjere, eller kva som er svaret på eit mysterium som utfoldar seg. Og dette held sjåaropplevinga interessant.

The Spirit of Christmas 2015 plakat - Filmdagbok

Merkelapp

Julefilmar

Regi

David Jackson

Manus

Tracy Andreen

Skodespelarar

Thomas Beaudoin, Kati Salowsky, Steven A. Miller, Jen Lilley, Alexander Gauthier, Christopher Tarjan, Neil Casey (III), Robert Walsh, Bates Wilder, Brett Leigh

Sjangrar

Drama, Mysterium, Romantikk

Land

USA

IMDb

IMDb-side om The Spirit of Christmas

Forfattar