The Winning Season (2009)

Film / 2. februar 2015
4/5

På førehand så eg for meg ein film eg har sett et dusin gonger før. Ein miserabel trenar for et high school-lag, med sigaretten i kjeften og stadig promille. Ein altfor kjent karakter, med dei same problema som alltid.

Vel, The Winning Season har denne karakteren til ei viss grad, men gjer ein god jobb med det. Så det betyr ikkje noko at det ikkje er så nytt. Samtidig er det ikkje berre en miserabel person, men ein far som prøver å komme i godlage med dottera si. Og det er en håplaust, men interessant og passe truverdig gruppe som utgjer laget han skal trene.

Eg heller mot å sei at The Winning Season gjer blant det beste som går ut av dette. Han oppnår å formidle personar og skjebnar eg vil sjå utvikle seg. Ikkje som er treng sjå opp til, men som strukturelt sett har et driv i seg. Og det er både humor og eit par såre stunder som gjer at filmen vekslar mellom to fungerande motpolar som er komedie og drama.

The Winning Season 2009 plakat - Filmdagbok

Regi

James C. Strouse

Manus

James C. Strouse

Skodespelarar

Sam Rockwell, Emma Roberts (II), Rob Corddry, Emily Rios, Rooney Mara, Jessica Hecht (I), Connor Paolo, Meaghan Witri, Melanie Hinkle, Shana Dowdeswell

Sjangrar

Komedie, Sport

Land

USA

IMDb

IMDb-side om The Winning Season

Forfattar