True Detective (2014–2015)

Serie / 7. oktober 2015
4/5

HBO-serien True Detective er strengt tatt to seriar i skrivande stund. Dei to sesongane har kvar sin historie med sine eigne karakterar. Og så vidt eg kan oppfatte så har dei ingen samanhengar.

Vel, nokon samanhengar er det. Begge sesongane legg stor vekt på stil og ei form for øydelagde eller dystre personar i sentrale roller. Ein slags hyllest til det dysfunksjonelle, en moderne og kulturell greie eg ikkje helt er med på.

Det eg set pris på er stemningsbygging til fingerspissane og godt fortalte historier. Og det har begge dei to sesongane hatt hittil. Andre sesong er min førebels favoritt, då eg er svært glad i kva som er gjort der. Eit av dei grepa eg sette størst pris på der var korleis seriens geografi blei formidla. Og elles har denne sesongen mykje til felles med Twin Peaks. Som en hyllest, ikkje en kopiering.

Første sesong var også bra, men ikkje så gripande på historieforteljinga. Eg falt ikkje direkte av undervegs, men hadde problem med å engasjere meg heile vegen. Noko preget var eg sannsynlegvis av dårleg lyd, da musikken her er svært viktig, men det var ikkje berre det.

I skrivande stund er tredje sesong framleis uklar. Men eg ser iallfall fram til det om dei kjem med noko like annleis som det sesong en og to var frå kvarandre. Og vil oppdatere innlegget med nye meiningar om den tid kjem.

True Detective 2014-2015 plakat - Filmdagbok

Merkelapp

HBO

Skapar

Nic Pizzolatto

Skodespelarar

Matthew McConaughey, Colin Farrell (I), Mahershala Ali, Woody Harrelson, Rachel McAdams, Carmen Ejogo, Michelle Monaghan, Taylor Kitsch, Stephen Dorff, Michael Potts

Sjangrar

Drama, Krim, Mysterium, Thriller

Land

USA

IMDb

IMDb-side om True Detective

Forfattar