- Filmdagbok

Avengers: Age of Ultron

Marvel kjem med så mange filmar at eg har problem med å få med meg alle. Det er ikkje helt sant, men heller ikkje langt unna sanninga.

Avengers: Age of Ultron er andre Avengers-film ut, om eg ikkje tar feil og om du berre ser på satsingane til Marvel. I Avengers-filmane blir stor sett karakterane frå andre Marvel-filmar samla for å kjempe mot ein større og farlegare trussel enn vanleg. Pluss nokon karakterar som stort sett berre sjåast i bakgrunnen.

Iron Man, Captain America, Thor og ein heil bøling til kjemper her mot ein robot med kunstig intelligens som Tony Stark uheldigvis har skapt. Roboten ønsker å utslette menneskja.

I forkant av filmen vurderte eg å ta tida for å sjå nøyaktig kor mykje av filmen som er spetakkel, og kor mykje som er rolege scener som bygg historie. Men då eg kom eit stykke ut i filmen verka det unødvendig, mesteparten var og kom garantert til å bli skyting, flyging, eksplosjonar, kasting og spetakkel.

Det er mitt største ankepunkt i denne filmen. Det er mykje meiningslaus action, og for lite historie. Eg er fullt klar over kva denne filmen er, men også klar på kva som kunne ha gjort han betre for meg. Det er kurant underhaldning, som er grunnen til at eg ser han. Men då berre etter det er komme ut på strøymetenester og ikkje kostar meg noko ekstra.

#Avengers #Marvel