- Filmdagbok

Octopussy

I 2016 skreiv eg følgjande om denne filmen: Octopussy er ein vanskeleg film å dømme. Han er strengt tatt ikkje så mykje verre enn dei andre James Bond-filmane med Roger Moore. Men samanlikna med andre James Bond-filmar generelt eg har vurdert, er det vanskeleg å ikkje rangere denne hakket svakare. Så det er utgangspunktet mitt for dette innlegget.

Handlinga i Octopussy tar James Bond rundt om kring i austen og Aust-Europa i jakt på smuglarar, drapsmenn og slikt. Ei typisk blanding av mykje rart. Litt for mykje rart. Som når innslag av sirkusnummer tar opp nokon minuttar av speletida til filmen. Då tenkte eg at dette er litt som ei rekke sirkusnummer i seg sjølv.

Eg saknar for eksempel ein tydelegare skurk, og ei handling og ei historie som heng endå betre saman. Det er ikkje sånn at det er komplisert å få taket på det som skjer, men det manglar risiko eller spenning.

I lag med den første tilbakekomsten til Sean Connery som er Diamonds Are Forever, er Octopussy blant dei svake filmane i den offisielle James Bond-filmserien.

Men etter eit gjensyn i 2022 så er dommen annleis. etter å ha sett eit par svakare James Bond-filmar som Moonraker og For Your Eyes Only så er Octopussy ein ganske god James Bond-film.

#James Bond