- Filmdagbok

The Sons of Katie Elder

The Sons of Katie Elder er ein western frå 1965 regissert av Henry Hathaway med John Wayne og Dean Martin i hovudrollane. Handlinga dreiar seg om dei fire sønene til Katie som vender tilbake til heimbyen Clearwater, Texas, etter at mora døyr.

Når dei byrjar å få tak i at faren deira blei lurt frå seg garden sin, forsøker dei fire brørne å oppnå rettferdigheit.

Når ein mann som heiter Hastings fører til at sheriff Billy døyr, må Elder-gjengen kjempe for å reinvanske familienamnet, slik at den yngste av dei, Bud, kan gå på college.

Regissør Henry Hathaway ryddar opp i dei fleste av westernklisjeane her. Filmen byrjar sakte, og Elder-mennene treng eit par rundar for å finne ut at noko er råte i Clearwater.

Det er nokon verkeleg gode actionsekvensar her, og både nevekampane og pyroteknikken blir presenter med fagleg dyktigheit. Til å vere handlinga i ein westernfilm, så er dette eit typisk eksempel på eit forløp, men det er framleis morosamt og underhaldande.

Eg kunne godt tenke meg å like The Sons of Katie Elder bedre enn eg gjorde, men dessverre var ikkje det tekniske på topp. Lyd- og bildekvalitet kunne ha vore betre enn leigefilmversjonen eg såg, og det betyr ein del.