Young Adult - Filmdagbok

Young Adult 2011

Det er sjeldan no til dags å finne ein film som er meir fokusert på historia og kunsten av å lage ein spelefilm. Heldigvis er Young Adult ein av dei sjeldne filmane som leverer både på framføringane og historieforteljinga.

Historia handlar om Mavis Gary (Charlize Theron) som nyleg er skilt. Ho er ein forfattar som etter skilsmissa reiser heim igjen til ein liten by i Minnesota. Der forsøker ho å starte opp att forholdet ho hadde med ein ekskjæraste, som no er lykkeleg gift og har ei nyfødd dotter.

Filmen byr på gode skodespelarar. Charlize Theron spelar hovudrolla, og er ufyseleg, men svært flink. Framføringa hennar glitrar. Patrick Wilson spelar Buddy. I tillegg dukkar Elizabeth Reaser, Patton Oswalt og Collette Wolfe opp.

Filmen er prega av ei kjensle som eg ofte får med uavhengige filmar. Det er fordi uavhengige filmar ofte fokuserer på historieforteljinga og utviklinga av karakterane. Young Adult gjer begge deler godt.

Musikken bidrar mykje, og er viktig for nesten kvar einaste scene han er sentral i. I tillegg har manusforfattarane gjort filmen interessant frå start til slutt, og alt er godt regissert av Jason Reitman.

Alt i alt er Young Adult ein veldig god film som står godt på eigne bein.