Brutalt spill blant dødsdømte, av Mario Neira

Skriv · · 29. May 2007

Asbjørn Ness: Ny gjesteanmeldelse på gang her, denne gongen er det Mario Neira, som forresten ikkje har sin eigen blogg, som har teke seg tid til å skrive ein anmeldelse til The Condemned.

IMDb. WWE som står for World Wrestling Entertainment er kjent verden over. Tidligere stjerner som Hulk Hogan og The Rock har de fleste hørt om. Siden WWE handler rett og slett om sportsunderholdning hvor ulike karakterer spiller roller og inntektene til bransjen er i milliardklassen, så bestemte WWE å lage sitt eget filmselskap, WWE Films.

Filmen jeg vil anmelde her er laget av WWE Films og heter The Condemned. Jeg vil starte med å si at jeg er en stor tilhenger av WWE, men vil prøve å holde anmeldelsen så objektiv som mulig. I denne filmen har WWE hentet inn en av de største Wrestling-stjernene de siste årene, nemlig Stone Cold Steve Austin som er kjent som rappkjefta, hardtslående og uredd. Dermed var han perfekt for denne rollen.

Stone Cold spiller Jack Conrad. Conrad har blitt fengslet og dømt til døden i et fengsel i El Salvador. Samtidig får vi se ni andre dødsdømte som slipper ut ved at det blir betalt store pengesummer. Alle disse dødsdømte blir fraktet til en øde øy hvor de møter en milliardær som vil skape det største onlineshowet noensinne, nemlig The Condemned. Reglene er enkle, 10 deltakere, 9 døde og en vinner som vinner friheten sin og en stor pengesum.

Enkelt og greit for å vinne må man ha drept alle de 9 andre innen 30 timer. Klarer ingen det, vil en bombe som er låst til ankelen eksplodere hos de som fortsatt er i live. Med dette utgangspunktet begynner moroa!

Det viser seg tidlig at noen er mer brutale enn andre. Mannen som spiller birollen er en gammel kjenning ved navn Vinnie Jones som spiller Ewan McStarley. Ewan er en gammel SAS-spesialsoldat som har voldtekter og massemord på samvittigheten. Det viser seg raskt at McStarley en livsfarlig drapsmaskin som eliminerer sine motstandere en etter en. Conrad er det ingen som vet noe om, inntil det blir avslørt at han er en tidligere kommandosoldat for Delta Force-uniten som har blitt glemt igjen og feilaktig dømt, rett og slett fordi høyere makter i Pentagon ikke vil innrømme at Conrad er fortsatt i live på grunn av hans topphemmelige oppdrag. Conrad prøver så godt han kan å finne ut av hvor og hvem som står bak dette brutale spillet. Samtidig fortsetter fangene i jungelen på øya å drepe hverandre hensynsløst. Dermed så blir det en kamp for Conrad å holde seg i live og få stoppet dette brutale spillet.

Actionsekvensene er på høyt nivå, Stone Cold er habil i sin første store filmrolle, men karakteren som stjeler showet er Vinnie Jones. Han spiller glimrende som en livsfarlig drapsmaskin uten noe samvittighet. Historien er dessverre litt tynn, men har en viss påvirkningskraft likevel, når man tenker over at slikt kan fullt mulig skje i fremtiden, når vi ser alt det ulovlige som sirkulerer på internett. Er du interessert i WWE eller bare liker action, så er dette filmen for deg. Er du ute etter en film med mening og en bra historie, så hold deg unna!

Brutalt spill blant dødsdømte, av Mario Neira plakat - Filmdagbok