Om One Man Army av Mario Neira

Skriv · · 20. mars 2008

Dette innlegget blei skrive av Mario Neira. Som han skriv i introduksjonen under, så starta det heile som eit veddemål.

Det hele startet som et veddemål med Asbjørn Ness om å se denne filmen, One Man Army, 1994, for de som ikke vil trykke på linken. Det endte opp med at IMDb har feil poster på sida si og jeg istedenfor bestilte feil film(er) på Amazon, jeg fikk tilsendt en samling som het One Man Army med actionstjernen fra 70-tallet, Fred Williamson i hovedrollene. Samlinga besto av de tre filmene: Deadly Impact, Death Journey og Mean Johnny Barrows. Dette var ikke noe særlig å ropa hurra om, for å si det mildt. Alle tre filmene var preget av svake skuespillere, dårlige actionscener og ikke minst horribel bildekvalitet. Litt om hver film her:

Deadly Impact (1984, Fabrizio De Angelis)

IMDb. Jaja, hva skal man si om denne filmen. Fred Williamson spiller en helikopterinstruktør som hjelper sin gode politivenn i jakten på to kriminelle som er på jakt etter en stor sum med penger som en dame har fått igjennom å svindle et kasino i Las Vegas. Filmen er full av biljakter og utrolige dårlige regisserte bilkrasj. I en scene så dukker det plutselig en trikk midt i veien og bilen klarer på mirakuløst vis å hoppe over! I en annen scene så krasjer helikopteret i en fjellvegg, men noen sekunder senere dukker det opp igjen! Hvis du sper på med elendige skuespillerprestasjoner, så har du en svært laber film, noe denne filmen var!

Death Journey (1976, Fred Williamson)

IMDb. Denne filmen handler om Jessy Crowder (Fred Williamson), som spiller en slags dusørjeger som skal transportere et vitne i en mafiasak fra Los Angeles til New York. På veien så møter han masse kvinnfolk som han sjekker opp og dreper mange skurker. Skytescenene og slåsscenene i denne filmen er så dårlig laget at det blir på grensen til komisk. Det skal i tillegg nevnes at han går med åpen skjorte overalt i filmen! Undertegnede hadde store problemer med å fullføre denne filmen. Anbefales ikke!

Mean Johnny Barrows (1976, Fred Williamson)

IMDb. Her spiller Fred Williamson en krigshelt som kommer hjem fra Vietnam og som ikke får seg noe jobb og ender opp på gata. Etterhvert blir han tilbudt en jobb som leiemorder for en mafiafamilie som er i krig med en annen mafiafamilie. Han viser liten nåde og dreper mange gangstere. Nok en dårlig film preget av skuespillerprestasjoner som er under enhver kritikk.

Alt i alt er denne samlinga ikke verdt å bruke penger på, til tross for at undertegnede betalte bare rundt 100 kr for alle tre filmene.

Om One Man Army av Mario Neira plakat - Filmdagbok